Tudtad, hogy már neked is lehet minőségi napelemed, és nem csak a házad tetején?

Szponzorált tartalom

napelem

napelem

Tesla és Sharp – meggyőzően hangzanak? Nekem nagyon, legalábbis az, amit ezekről a márkákról tudok, és van sok egyéb mellett egy újabb közös dolog bennük: napelemekkel is foglalkoznak már. Nem is emlékszem, hogyan keveredtem a napelemrendszer.info nevű oldalra, mert akkoriban nem érdekelt a napelem, mégis annyi olvasnivalót kínálnak, és annyira átláthatóvá tesznek egy, számomra egyre szimpatikusabb technológiát, hogy ottragadtam.

Sokan gondolják még, hogy ilyesmit, mint a napelem csak cégek, nagyobb fogyasztók használnak előszeretettel kiegészítőként, hogy ne kelljen annyi áramot vásárolniuk a szolgálatótól. Ez nagy-nagy tévedés: egyrészt a napelemrendszer.info nevű oldal segítségével olyan partnerek veszik fel kérésre velünk a kapcsolatot, akik telepítettek már bőven családi házakra is, másrészt ez nemcsak, hogy nem különlegesség, de pont egy családi ház az, amelyik a teljes fogyasztását fedezheti „termeléssel”. 3kW-ostól, 20 kW-os rendszerekig gondolkodhatunk, ha velük dolgoztatnánk. Így a lehetséges árak 1.2 millió és 6.6 millió forint között alakulhatnak, de cserébe csak a legjobb minőségű paneleket és egyéb kiegészítőket hozzák majd nekünk, és profik fogják azokat felszerelni, illetve az engedélyeztetéshez a terveket elkészíteni.

A garancia a teljesítményre is vonatkozik, nem csak az eszközökre, így nem fordulhat elő, hogy rosszul fognak majd termelni. A felszerelt napelemek nem igényelnek részünkről különleges bánásmódot, és hozzáértőknek felszerelni is könnyű, így gyorsan menni fog. Strapabíró anyagokból készülnek, így nem kezdi ki őket az időjárás, és nem csak a tetőre lehet szerelni őket. Tervezés kérdése az egész (persze fontos, hogy ne árnyékolja le őket semmi), de nem szabad attól félni, hogy mindenképpen meghatározza lakóhelyünk távoli látképét a napelemek sora, ha nem akarjuk. Tehetjük máshova is, ha van helyünk hozzá. Ha családi házam lenne, tuti, hogy már valamennyi áramot ilyennel termelnék meg, de ami késik, nem múlik. De ha benneteket is érdekel, jelezném, hogy már többféle pályázat is segíti a technológiaváltást. Ugyanitt ezekről is minden: napelemrendszer.info.