Fűtés klímával? Remek ötlet!

Szponzorált tartalom

fűtés klímával

fűtés klímával

Kicsiben is működik, de gondolkodhatunk nagyban is, ha úgy tetszik! A klímákra egyre nagyobb a kereslet, hiszen ma már nem csak hűtésre használhatjuk, hanem a fűtést is megoldhatjuk a megfelelő berendezés segítségével. 

Amikor már el van döntve a dolog, a következő lépés klímaszerelőt keresni. Nélküle ugyanis nem telepíthetünk klímát, de még csak meg sem tudjuk venni az olyan készülékeket, amelyek hosszú távon alkalmasak a fűtésre. Ő eljön, felméri a helyszínt és javaslatot tesz arra, milyen megoldások közül választhatunk, amennyiben az a fő kérdés, hogy vajon a lakás fűtése megoldható klímával és ha igen, hogyan, mennyibe kerül?

Ekkor látszik meg, hogy mekkora teljesítményű berendezésre lesz szükség, hová kerülnek, illetve hány darabot kell venni. A beszerzésről is ő gondoskodik, majd a fűtéshez vásárolt klímát felszereli a megfelelő helyre.

A hűtő-fűtő klímáknak is van beltéri és kültéri egysége. A beltéri egység elhelyezése különösen nagy jelentőséggel bír abból a szempontból, hogy milyen hatékonyan tudja biztosítani a helység felfűtését. A fűtés klímával történő megvalósítása szakembert igényel, hiszen sokkal bonyolultabb a dolog annál, minthogy a falra fúrjuk a készüléket. Meg kell nézni, hogy mekkora teljesítményű készülékre lesz szükség, ha például a teljes fűtést ki akarjuk váltani vele.

Miért jó klímával fűteni?

Mert energiatakarékos. Gyakran merül fel a kérdések között, hogy megéri-e ezt a megoldást választani. A gázzal szemben akár 10-20 százalékot is spórolhatunk a szezonban, tehát általánosságban is bátran elmondható, hogy a hagyományos rendszerekhez mérten költséghatékonyabb.

Környezettudatos megoldást választhatunk a fűtéshez, amennyiben lehetőségünk van klímákat felszereltetni. Tudta, hogy a H-tarifa segítségével spórolhat kiadásain? A fűtéssel járó költségek olykor igencsak sokat vesznek el a családi kasszából. Érdemes lehet átgondolni, hogy ha rendelkezésre áll megfelelő költségkeret, akkor igénybe vegyék a H-tarifa nyújtotta előnyöket. Kedvezményes áramot kapnak ugyanis a klímával fűtők a fűtési szezonban!

Amennyiben napelemmel van felszerelve a ház, akkor főleg érdemes elgondolkodni azon, hogy klímát szereltetünk be fűtéshez, mert ezáltal nem csak a hagyományos háztartási berendezések működtethetőek a napelemről, hanem a fűtő berendezés is!