A napelem cégeknek a biztos pont lehet!

Szponzorált tartalom

napelem cégeknek

napelem cégeknek

Akárhányszor arról van szó, hogy érdemes-e napelemmel felszerelni a házat, megoszlanak a vélemények. Ennek oka többnyire az, hogy a visszatáplálást korlátozták, illetve hogy kinek mennyire kedveznek például a támogatási lehetőségek. Egy biztos, van olyan kör, akinek biztosan érdemes lenne komolyan elgondolkodni a napelemen!

Nem kérdés ugyanis, hogy a legtöbb esetben a napelem megéri a cégeknek, hiszen a vállalkozások sokaságának lenne könnyítés, ha a munkához felhasznált áramot meg tudnák termelni maguknak. Nem is feltétlenül kell az egész fogyasztást lefednie a rendszernek, mert a napelemmel akkor is előnyben vagyunk, ha az áramfogyasztás legalább egy részét kiválthatjuk.

A konkrét tevékenység részletkérdés, de gondoljunk bele, hogy van egy üzlet, ahol nagy teljesítményű gépekkel dolgoznak nappali munkarendben. Az ő esetükben a gépek üzemeltetését akár teljes egészében ki lehet váltani azzal, hogy napelemből biztosítják az áramot. Ez akkor főleg előnyös, ha helyben azonnal történik a megtermelt energia felhasználása, mert akkor gyakorlatilag a visszatáplálás sem okozhat gondot, mivel jelenleg még mindig megkötések vonatkoznak a hálózatra visszatáplálásra.

A napelem hatalmas segítség lehet a cégeknek abból a szempontból, hogy a későbbiekben kevésbé fogja őket padlóra gyűrni egy esetleges áramdrágulás. Márpedig jól láthattuk, hogy nem minden vállalkozásnak nyújtott kedvezményt, védelmet az állam, sokan maradtak magukra. Annak az előnye, hogy napelemes rendszert telepítenek, nem csak szimplán a kiadások csökkenése, hanem olyan szintű biztonságot kaphatnak általa, ami a jövőben hozzájárulhat a fejlődéshez, ráadásul környezettudatosabbá válhatnak.

Bármi is legyen az oka annak, hogy a cégek napelemben gondolkodnak, mindenképp a javukra válik a beruházás. Minél előbb kezdik el a kiépítést, annál előbb profitálhatnak belőle. Ha saját zsebből nem megvalósítható, illetve sokkal kisebb rendszer, mint amire szükség lenne, akkor is érdemes lehet nekifutni akár támogatással, akár egy kisebb rendszerrel kezdetekben, amit idővel majd bővítenek.

Hogyha túl magasak a vállalkozás üzemeltetési költségei és fél attól, hogy a későbbiekben hogyan fogja tudni biztosítani a cég áramfogyasztását, gondolkodjon napelemben!