WPC felhasználási területei.

Szponzorált tartalom

WPC

WPC

Amikor kültéri burkolatot választunk, több fontos szempont is van, melyet nem szabad háttérbe szorítani csak a szép megjelenés miatt. Szerencsére már nem kell lemondanunk arról, hogy esztétikus, látványos legyen, egyúttal fagyálló, csúszásmentes és minden más, ami csak egy kültéri padlónál fontos lehet. Nem kérdés, hogy miért előnyös választás a fa-műanyag kompozit, de ha esetleg valaki eddig még nem találkozott volna vele, annak szeretnénk egy rövid ismertetőt tartani.

Mégis mi az a WPC és hogyan használhatjuk fel? A fa melegségét és a műanyag tartósságát ötvözve létrejött egy anyag, amit egészen széles körben tudunk felhasználni padlók, teraszok burkolásához és kerítéshez is. Sokoldalú, de nem csak ez az érv szól mellette, hanem azok a tulajdonságok, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül!

A tartósság mindig sokat számít, főleg akkor, ha az otthonunk építéséről van szó. Az időjárásban megfigyelhető szélsőségek, a nedvesség és a gombásodás, rothadás mind veszélyt jelenthetnek az anyagokra nézve. Ebben viszont kimagasló megoldásokra számíthatunk az ellenálló WPC által, ami hosszú élettartammal bír kültéren egyaránt. Hóban, fagyban, esőben is helytáll, nem jelent rá veszélyt egyik sem, sőt a napfény és UV védelem szempontjából is okkal fűzhetünk hozzá jó reményeket.

Karbantartása is egyszerűen megoldható, nem igényel semmilyen különleges bánásmódot, újrafestést az önmagában színezett kompozit anyag. A WPC-vel dolgozni ráadásul könnyű, hiszen könnyen formázható. Meghatározott méretekben juthatunk hozzá, ha azonnal készletről szeretnénk elvinni, de lehetőségünk van méretre vágatni vagy vágni saját magunknak. Érdekes egyébként, hogy amilyen tartós, olyan egyszerűen munkálhatjuk meg kedvünk szerint.

Elbúcsúzhatunk a festéstől és lakkozástól, amivel a fa anyagok esetében mindenképp számolnunk kell. Az anyag nem igényel felületkezelést, tisztítását vízzel, magasnyomású mosóval oldhatjuk meg minden erőfeszítés nélkül. Már az eddig felsorolt tulajdonságok miatt is felkeltheti bárkinek az érdeklődését, de azt sem érdemes elhanyagolni, hogy milyen szép látványt nyújt a maga modern fa hatásával.

A WPC ráadásul környezetbarátnak mondható, mert bár tartalmaz műanyagot, egy újrahasznosítható anyagról van szó, amit a kompozitunk esetében is előszeretettel alkalmaznak. Direkt hozzá kifejlesztett csatlakozó rendszereket is fellelhetünk, amelyekkel a padlózat kialakítása, a kerítés megépítése támogatott. Ugyanakkor ha például teraszt burkolunk, akkor lehetőségünk van a hozzá megfelelő csavarok segítségével egy acél vagy fa lécezett vázra felültetni.

Praktikus, hosszú élettartamú és igényes megjelenésű a WPC, ami az angol Wood-Plastic-Composite rövidítése.