Ha hajóbérlés, akkor irány a Balaton!

Szponzorált tartalom

hajóbérlés Balaton

hajóbérlés Balaton

A külföldre való utazások szigorításai a Balaton felélénkülését eredményezték. És mit csinál az ember a vízparton?

Ha Balaton, akkor lángos, hekk, főtt kukorica és társai jutnak az emberek eszébe. De ejtsünk néhány szót a balatoni közkedvelt sportokról is.

Az egyik gyerekkori kedvencem a vízibicikli. Hatalmas élmény volt gyermekkoromban betekerni a Balatonba, és ott ugrálni és csúszdázni a vízbe. Most egy kicsit más járgányra váltottam, de a Balaton közepi ugrálás most is megmaradt, az talán egész életemben végig fog kísérni.

Egyre népszerűbb a SUP használata a tavon. Régebben alig akadt elvétve egy-egy SUP vagy szörf használó, most viszont minden strandra jut 2-3 lelkes amatőr, akik próbálnak felkapaszkodni a deszkákra mit sem törődve azzal, hogy a fél strand szurkol neki, vagy éppen azt várja, hogy mikor fog leesni.

Népszerű sport még az evezés, a kajak és a kenu örök klasszikus. Ott van a sima csónak is, amit vagy csak kedvtelésből visznek a strandolók magukkal, vagy horgászat céljából.

A balatoni halállomány elég híres, ki ne hallott volna a balatoni keszegről? Sokan választják ezt a sportot, rengetegen akadnak, akik a nyílt vízen, vagy a kikötők közelében horgásznak a tóban, azt remélve, hogy egy ízletes zsákmánnyal térhetnek haza.

Az én kedvenc sportom a vitorlás. Amióta felnőttem, a vízibiciklit egy sokkal nagyobbra cseréltem, és már vitorlással járom a vizet.

Akkor sem kell csüggedni, ha nem rendelkezünk saját hajóval és jogosítvánnyal, hiszen számos vitorláskölcsönző található Balaton szerte, ahol az érdeklődők hajót bérelhetnek.

Amíg nem volt saját vitorlásom, addig a balatonpro.hu járműveit béreltem ki. Itt több lehetőség is van, ugyanis lehet kapitánnyal és kapitány nélkül is bérelni, illetve az időszakok is nagyon változóak. Lehet pár órára, vagy több napra is vitorlást bérelni itt, ezek pedig egészen különböző méretekben vannak. Összesen 7 hajó közül lehet választani.

A cég rendezvénye szervezésével is foglalkozik, így találkoztam velük először. Egy céges csapatépítőnk szervezői voltak, a csapatépítő keretein belül pedig kipróbálhattam egy vitorlásukat is.

Akkor döntöttem el, hogy amíg nem rendelkezem saját hajóval, addig ide fogok járni és az Ő vitorlásaikkal fogom szelni a Balatont.

A hajóbérlés Balaton szerte itt a legjobb. Nagyon jó állapotúak a hajóik és szerintem nagyon jó az is, hogy kapitánnyal együtt ki lehet bérelni, így senkitől nem veszik el a hajókázás örömét.

A vitorlázás örök élmény. Én akkor döntöttem el, hogy meg szeretném tanulni vezetni, mikor a már említett csapatépítőn felültem a hajóra.

A Balaton közepén a csendben, a parttól távol minden olyan nyugodt. A vízben persze lehet strandolni, nincsen tömeg, nincsenek emberek, nem kell senkire sem figyelni. A víz megnyugtató, kicsit olyan, mintha az ember minden gondját a parton hagyta volna.

Szeretek vitorlázni, szeretem vezetni a hajót és szeretem, hogy magam lehetek, mindenkitől távol azokkal, akiket szeretek, egy hajón.

Mindenkinek, aki még nem vitorlázott, nagyon ajánlom, hogy írja be a Google-be, hogy hajóbérlés balaton.

A balatonpro.hu hajói közt mindenki talál az elképzeléseinek megfelelőt. Ezek a hajók egyébként egészen olcsón bérelhetők. Nekem mindig Ők voltak a kedvenc hajókölcsönzőm.

Nem csak hajót lehet itt kölcsönözni, csapatépítőket, lány és legénybúcsúkat, lánykéréseket is szerveznek. A csapatépítőknél lehetnek egyéb vízisportok a fókuszban, de én mindenképpen a vitorlást ajánlom.

A többi eseménynek általában amúgy is ezek a járművek a főszereplői. Korrektek, sosem volt velük bajom, pedig minden évben tőlük béreltem hajót és egyszer még egy fergeteges legénybúcsú megszervezését is rájuk bíztuk. Felejthetetlen pillanatokat okozott nekem a cég.