Gázpalackcsere szinte azonnal!

Szponzorált tartalom

argon palack

argon palack

Nagyon szeretek új dolgokat tanulni. Rengeteg terület érdekel, így mindig tudok magamnak izgalmas és érdekes tanfolyamot találni. Az újdonságok tanulása pedig frissen tartja az elmét és garantálja, hogy új, különleges embereket ismerhessek meg. Az aktuális újdonság az életemben a búvártanfolyam. Mivel idén a vírushelyzet miatt kútba esett a tervezett nyaralásunk, mert nem mertük megkockáztatni a repülést, inkább már a jövő évi nyaralásról álmodozunk a párommal. Mindketten a forró, nyári, tengerparti nyaralás hívei vagyunk. Most is ebben az irányban keresgélünk az ajánlatok között. Amit már biztosan tudunk, hogy szeretnénk majd búvárkodni és néhány különleges halat megfigyelni. Szerencsénk volt, sikerült bejelentkeznünk az utolsó két helyre egy búvártanfolyamon.  Amíg az ember bele nem vág a tanulásba, nem is sejti, mennyi minden kell a búvárkodáshoz. A szükséges eszközök nagy részét, mint a ruha, maszk vagy légzőcső, elég lesz egyszer megvásárolni, egyedül a búvárpalackokat kell majd minden kiürülésnél újra beszereznünk. Szerencsére nem kell nekünk kísérletezgetni a cégekkel, ugyanis a tanfolyamon ajánlottak egy szuper megoldást, ahol a széles termék palettán mind az oxigén- mind az argon palack szerepel, ez pedig a gázpalackfutár.com.

A gázpalackfutár.com már 17 éve van a szakmában, jól szervezettek és mindenféle méretben szállítanak gázpalackokat. Mivel tudják, hogy általában az utolsó pillanatban rendelnek náluk a magánemberek és cégek (sokszor csak akkor, amikor már kifogyott az adott palack), ezért a Messer Hungarogáz Kft. palackos gázait, illetve a Linde palackozott műszaki gázpalackjait, hegesztési gázkeverékeit egyedi megrendelése szerint, akár pár órán belül házhoz szállítják Budapesten és a főváros 20 km-es körzetében. Ráadásul nagyon kedvező árú is a kiszállítás. A gázpalackfutár.com ugyanis inkább a hosszútávú, mindkét fél számára  gyümölcsöző együttműködésekre törekszik, nem a gyors nyerészkedés lebeg a szemük előtt.

A gázpalackfutár.com gyors és hatékony megoldást kínál több típusú palackos gáz esetében is. Ugyanis természetesen nem csak oxigén- és argon palackokat forgalmaznak, hanem egyebek között nitrogén, CO2 és PB gázpalackokat is. Egy egyszerű telefonos megrendelés után az előre egyeztetett időpontban már érkezik is a gázfutár és hozza a rendelt palackot. Közvetlenül a futár érkezése előtt pedig még egy telefonhívást kapunk, így akár szó szerint a kapuban várhatjuk már a futárt. Egyedül arra kell csak odafigyelnünk, hogy olyan méretű palackot rendeljünk, amilyet cserélni szeretnénk.

Nem is gondolná az ember, hogy az élet mennyi területén van szükség még mindig palackozott gázra. Azzal, hogy a háztartások nagy részéből elég rég eltűnt már a PB palack, a hétköznapokban hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy milyen fontos a palackozott gázok ipari felhasználása.

Argon gázpalackra nekünk az ún. száraz búvárruhához lesz szükségünk. Argont beszivattyúzva ugyanis a ruha jól szigetel, melegen tartja a búvárt. Az argont általában az ipar védőgázként használja, mert nem, vagy csak alig lép reakcióba más elemekkel és vegyületekkel. Mivel ilyen szerteágazó a felhasználása a gázpalackfutár.com is több méretű kiszerelésben megtalálható az argon palack, az 5 literestől kezdve az 50 literesig.

Az argont sokféle ipari és egyéb módon hasznosítják akár önmagában, de gázkeverékek fő alkotórészeként is, nemesgáz mivolta, vagyis teljes kémiai közömbössége jóvoltából. A nitrogénnel összehasonlítva azzal az az előnye is megvan, hogy nagy hőmérsékleten is használható védőgázként, például ívhegesztésnél nem reagál a fémekkel. Bizonyos területeken szerepe van a levegőnél nagyobb sűrűségének is. Az vasipar, gépipar és építőipar ötvözetlen és rozsdamentes acélok, színes- és könnyűfém-ötvözetek, titán védőgázas hegesztésének mindenféle módszerei — például MAG, MIG, WIG, plazmahegesztés és vágás — folyamán. Ezen kívül edzési eljárásokban, gázkeverékek részeként is használja az argon palackot. A metallurgia, vas- és fémipar védőgázként használja előszeretettel szénacélok ritkításakor, fémötvözet-olvadékok habosodástól való védelmére, gázmentesítésre, kéntelenítésére, rozsdamentesítésére, színesfémek finomítására, valamint porkohászati tömörítésre. A fénytechnikában pedig izzók, fénycsövek, reklámcsövek, halogén fényszók gázaként találkozhatunk az argonnal. A mérés-technikában vivőgázként, számlálócsövek tölteteként használják leggyakrabban, más gázokkal keverve. Az élelmiszeripar pedig védőgázas tárolásnál és borok kezelésénél alkalmazza. A gázos tűzvédelmi rendszerek oltógáza az argon, hogy csak a néhány felhasználási módot említsük meg.

Természetesen az oxigén palack sem csak hegesztéshez használható fel, az élelmiszeripartól kezdve a könnyűiparig rengeteg helyen lehet rá szükség. A fémipar például lánghegesztés és -vágás, lézer- és plazmavágás illetve forrasztás során alkalmazza. De megtalálhatjuk az üvegiparban az üvegolvasztás és formálás során vagy a papíriparban a fehérítéskor. A legérdekesebb terület talán, hogy a rakétatechnológia is használja űrhajók üzemanyagaként cseppfolyós alakban tárolva. Ennél kevésbé speciális felhasználása például az építőiparban a kőzetfúrás hulladékolaj oxigénnel való elégetésével vagy betonvágás során. A szerteágazó felhasználási körhöz igazodva itt is több különböző méretet találunk a gázpalackfutár.com kínálatában. Így némi körültekintéssel mindenki a számára legmegfelelőbb kiszerelést tudja választani.

Nagyon szimpatikus a gázpalackfutár.com-nál, hogy nem feltétlenül a legnagyobb megrendelőket sorolják előre a kiszállításnál, hanem mérlegelik azt is, hogy mennyire sürgős a megrendelő számára a kiszállítás. Tehát, ha közepes méretű cég rendel náluk, azonban egy fontos és sürgős megrendelésük áll a kifogyott és cserélni kívánt argon palack miatt például, akkor számíthatnak arra, hogy a gázpalackfutár.com igyekszik majd az elsők közé tenni a hozzájuk történő kiszállítást. Ha belegondolunk, azonnal láthatjuk, hogy ez nem kevés logisztikát igényel, hiszen az erőforrásokkal okosan kell gazdálkodni ahhoz, hogy valóban jól működjön az ilyen jellegű priorizálás. Ez a kitűnő szervezés és háttérben zajló munka teszi lehetővé azt, hogy hetente akár 100 céghez is kiszállítsanak, de előfordult már olyan is, hogy 1,5 óra alatt 10 ügyfélnél jártak.

A logisztika csúcsra tökéletesítése mellett folyamatosan nagy gondot fordítanak a palackok biztonságosságára is. A törvények alapján egy gázpalack legfeljebb 50 évig lehet használatban, míg a szelepet 10 évente illene cserélni. Szintúgy 10 évenként szükséges az acél palackok vizsgálata is, és ha megnézzük, az adattáblán a külső körgyűrűben látjuk is a dátumot, hogy mikor került sor az utolsó felülvizsgálatra. Nagyon fontos, hogy a palackot mindig hiteles forrásból vásároljuk, mert az illegálisan töltött palackok talán olcsóbbak, de nincs az a spórolás, amiért érdemes kockára tenni a saját életünket. A gázpalackfutárnál ilyenről szó sem lehet, a palackok rendszeres ellenőrzése garantálja az ügyfél biztonságát.

Szuper, hogy van egy megbízható beszerzési helyünk a gázpalackok cseréjéhez, az oxigén- és argon palackra nem lesz gondunk. Még egy-két tanfolyamos óra és ha mind a páromnál, mind pedig nálam marad a búvárkodás iránti szerelem, akkor már foglaljuk is a repjegyet valamelyik egzotikus tengerpartra. Talán az egyetlen előnye a jelenlegi vírushelyzetnek, hogy az emberek nem foglalnak repülőjegyeket, így a jövő évi foglalásokat a legtöbb helyre potom pénzért lehet még megtenni.