Fióktelep vs. telephely

Szponzorált tartalom

fióktelep fogalma

fióktelep fogalma

Még gyakorlott vállalkozók és dörzsölt, ezeréves cégvezetők is keverik a címben szereplő két fogalmat. Illetve költői összevisszaságban használják azokat. Pedig a telephely és a fióktelep fogalma nem azonos. Telephelyen és fióktelepen egyaránt ugyanaz történik: a cég hivatalos tevékenységének a gyakorlása. Tehát termék vagy szolgáltatás előállítása és/vagy értékesítése. A különbség lényegében annyi, hogy a telephely a cég székhelyével azonos, a fióktelep pedig attól eltérő településen van. Tehát amennyiben pl. a székhelyünk Újlengyelen van és a központi irodánk Debrecenben, akkor a debreceni iroda fióktelepként funkcionál.

Apropó Újlengyel. Tudtad, hogy az újlengyeli önkormányzat nem szed iparűzési adót? Már látom a fejedben formálódó kérdést: hogyan tudnám átvinni a cégem székhelyét Újlengyelre? Mondom a megoldást: Székhelyszolgáltatás24. Ahogyan a cég nevéből nem túl nehéz kitalálnod, a Székhelyszolgáltatás24 valóban egy székhelyszolgáltató. Méghozzá az egyik legjobb, legprofibb az országban. A szolgáltatásának az éves nettó díja 39 900 Ft, és 1 havi szolgáltatási díjat ajándékba megkapunk.

Nekem már 5. éve Újlengyelen van kft-m székhelye. És nagyon nem bántam meg, hogy szerződést kötöttem a Székhelyszolgáltatás24 céggel. Azóta egy adónem, az IPA teljesen megszűnt létezni számomra. Már csak emiatt a tény miatt is megérte velük szerződnöm. De Székhelyszolgáltatás24 tortáján nemcsak egy koktélcseresznye van. A leveleimet az irodában lévő kolléganőik átveszik, beszkennelik és emailben továbbítják felém. Mivel a kimenő postát elektronikusan intézem, így 5 éve nem fordultam elő fizikai postahivatalban. Az itt megspórolt időt inkább tudatosan arra fordítom, hogy minden nap egy szakmai folyóiratot ráérősen és figyelmesen elolvasok.

A másik előny az, hogy használni tudom a Székhelyszolgáltatás24 újlengyeli tárgyalóját havonta egy alkalommal díjmentesen. Nagyon nem szeretem a McDonald’s menedzsereket. Ők azok, akik komoly körítés mellett (és itt most nem a sült krumplira gondolok) komolynak tűnő ajánlatokat fogalmaznak meg úgy, hogy az ügyfeleiket egy Mekiben fogadják. Ettől sokkal jobb egy elegáns újlengyeli iroda.

Nagyon fontos, hogy amennyiben a székhelyszolgáltatás igénybevétele mellett döntesz, akkor olyan szolgáltatót válassz, aki megbízható és ezt hosszú ideje bizonyítja is. A Székhelyszolgáltatás24 12 éve végzi ezt a tevékenységet, számos referenciával rendelkeznek mindenféle cégméret és iparág esetében. Majdnem elfelejtettem: nemcsak Újlengyelen, hanem Budapesten, a 2. kerületben is rendelkeznek irodával.

A végén egy találós kérdésem van számodra, hogy lemérjem, mennyire figyeltél és a fentiek ismeretében mennyire lett egyértelmű számodra a telephely ill. a fióktelep fogalma. Amennyiben a debreceni székhelyű vállalkozásod székhelyét átviszed a Székhelyszolgáltatás24 újlengyeli irodájába, akkor igaz-e az állításom, hogy a céged meglévő hajdúsámsoni irodája telephelyként fog funkcionálni?