Miért a műanyag ablakpárkány?

Szponzorált tartalom

műanyag ablakpárkány

műanyag ablakpárkány

Ma már a gyártók sokkal jobban igazodnak a felhasználói igényekhez, ellenben régen, amikor abból kellett gazdálkodni, ami rendelkezésre állt. Most már ha például kültéri műanyag ablakpárkány kell, akkor elérhető olyan anyagból készült párkány, ami képes ellenállni az időjárás viszontagságainak!

Ennek köszönhetően nem kell lemondanunk az esztétikumról és mégis elérhető áron biztosíthatjuk az ingatlan számára a fal védelmét, mert igen – ez az egyik funkciója a könyöklőknek.

A műanyag ablakpárkány egyik nagy előnye, hogy nem csak beltéren vehetjük hasznát, hanem kültéren is bátran használhatjuk őket. Erős, masszív szerkezetük és anyaguk gondoskodik róla, hogy a fagy vagy a túlzott napsugárzás ne tegyen kárt benne.

A PVC anyag rendkívül sokoldalú, hiszen amellett, hogy ennyire strapabíró, megjelenésével is többféle megoldást tesz lehetővé. Előnye, hogy nem csak fehér színben kapható, hanem választhatunk más színt is, ezáltal könnyebben össze tudjuk hangolni az ingatlan külsejével.

Vízálló, fagyálló és nem mellesleg UV-álló. Utóbbira azért van szükség, mert a napfény jellemzően fakítja a műanyagokat. Gondoljunk csak a napon hagyott, elfeledett gyerekjátékokra, amelyek piros színe már csak halvány narancssárgán pislákol. 

A műanyag ablakpárkány nem hajlik meg az erős napsugárzás hatására sem, egyébként ragasztással kerül rögzítésre az ablaknyíláshoz, ezzel is masszívan fixálva azt. Amennyiben műanyag ablakpárkányok után keresgél, ajánljuk figyelmébe az Ablakban Otthon nyújtotta megoldásokat, amelyek széles körben tesznek eleget a különféle igényeknek!