Hogyan segíthet a felepulok programja az alkoholizmuson?

Szponzorált tartalom

felepulok

felepulok

Az alkoholra rászokni sokkal könnyebb, mint leszokni róla, ebben mindenki egyetért. És itt most tényleges, kialakult függőségről beszélünk, nem arról, hogy az alkalmi ivó vagy a mértékkel fogyasztó „lemond” a továbbiakról. Ez olyan, mintha elmennél egy sportág két edzésére, majd kijelentenéd, hogy visszavonulsz a karrieredtől. Az alkoholizmus egy hosszabb idő alatt kialakuló állapot, és bár a hajlam is befolyásolja az állandósulásának sebességét, azért azt kijelenthetjük, hogy a szervezet számára kritikus mennyiség és rendszeresség meghatározható. Orvosi értelemben a gyakoriság határozza meg az alkoholistát, nem a mértéktelen vedelés. De vigyázzunk: ha valaki csak hétvégénként jár el, de nem ismeri a mértéket, onnan már csak egy lépés a mindennapos lerészegedés.

Mit lehet tenni ilyen esetben? Van a klasszikus elvonó, ami hosszadalmas és szenvedéssel teli, kevesen tudják eredményesen végigcsinálni. És van az új út is: a felepulok programja, ami mindössze 28 napnyi elvonulást igényel, és több mint 70%-os valószínűséggel sikerrel is jár! Természetesen ehhez utókezelések is tartoznak, nincs olyan csodakúra, ami varázsütésre bárkit is kigyógyítana az alkoholizmusból, ám ez áll talán a legközelebb hozzá. A felepulok.hu oldalán minden erre vonatkozó részletet megtalálhat az, aki ellátogat rá. A programról, a helyszínről, a foglalkozásokról, a szakemberekről, és minden másról. A gyógyulás ebben az esetben anyagi befektetéssel is jár, ám ha az egészségünkről van szó, az minden pénzt megér.

Miért olyan eredményes és kíméletes a felepulok által nyújtott kezelés? Azért, mert nem egy aljas, magatehetetlen véglényként kezeli az alkoholistát, hanem meggyógyítandó, újra felépülni vágyó emberként. A program terápia-alapú, és az Egyesült Államokban már az ’50-es évek óta sikeresen alkalmazott Minnesota-modellre épül. Idehaza ez még nem kifejezetten ismert, ám ami késik, nem múlik. Minél többen ismerik fel, hogy a felepulok kezelése sikeres, annál többen fognak annyira felbátorodni, hogy legalább az állapotfelmérésre elmenjenek, és kiderüljön mennyire súlyos a helyzet. Mert sajnos van, akinek ez már kevés, ám ahhoz tényleg hosszú évekig kell masszív alkoholistának lenni. Ám ha valakinél még menthető a helyzet, akkor érdemes is megpróbálni! A kezelés során olyanok is előadnak, segítik a programot, akik maguk is hasonló cipőben jártak, de mostanra megküzdöttek a sóvárgásukkal. Kell valakinek ennél jobb bizonyíték? Szóval irány a felepulok weboldala, ahol minden további részlet megtalálható, illetve ahol fel lehet venni velük a kapcsolatot, és elindítani a folyamatot, ami akár az életet is jelentheti.