A vastagbél az emésztés fontos résztvevője.

Szponzorált tartalom

vastagbél

vastagbél

Milliónyi módszer van arra, hogy egészségesebbek lehessünk, hogy jobban érezhessük magunkat a bőrünkben. Kinek mi a szimpatikusabb, mi a kézenfekvő, úgy járulhat hozzá ehhez. Azonban tudta Ön, hogy a vastagbél tartalmazza az immunrendszerünk jelentős részét?

Mivel az emésztés utolsó szakaszáról beszélünk, itt már a hasznos tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok felszívódása kap szerepet. Különösen fontos tehát az, hogy a vastagbél állapota rendben legyen. Mivel segíthetjük ezt elő? Legfőképp helyes táplálkozással, kellő rostbevitellel, illetve szükség esetén kiegészíteni táplálékunkat a megfelelő vitaminokkal többek között.

A bélflóra felelős az immunrendszerért, hogy az rendben legyen. Ezért is kulcsfontosságú a vastagbél egészsége, ami ha nincs rendben, különböző emésztési zavarokkal kell számolnunk és esetleg hosszú távon fennmaradva, betegségekkel. Azért, hogy ezt elkerülhessük, gondoskodni kell a bélrendszer szükségleteinek kielégítéséről.

Vannak olyan étrend kiegészítők, amelyek kifejezetten erre irányulnak. A béltisztítás és méregtelenítés egyszerűen megvalósítható általuk, ami azért is kényelmes megoldás és egyúttal hasznos, mert könnyebben biztosíthatjuk a különféle hasznos anyagok felszívódását. A probiotikumok szerepe kiemelkedő egészség szempontjából, ezért érdemes olyan élelmiszereket fogyasztani, amelyekben azok megtalálhatóak. Melyek ezek a táplálékok?

Ha a természetben keresünk probiotikumokat, akkor olyasmire kell gondolni, mint a fokhagyma, élőflórás tejtermékek. Ezek mind csökkenthetik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. A stressz és egyéb külső hatások szintén csökkentik az immunrendszer védekezőképességét. Ezt csak úgy múlhatjuk felül, ha tisztában vagyunk ezzel és tudatosan megtesszük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy kompenzálni tudjunk.

Nyilván egy stresszes élethelyzet vagy a munkahelyi nehézségek nem feltétlenül szüntethetőek meg egy csettintésre. Viszont ha elősegítjük az emésztés folyamatát, ha gondoskodunk a vastagbél egészségéről, akkor már több lépéssel a problémák előtt járhatunk!

Táplálkozzunk rostokban gazdagon, mely szintén elősegíti a bél tisztulását, ezzel együtt pedig ha szükséges, akkor szerezzük be a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat kiegészítő formában. A rendszeres méregtelenítéssel sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért.