A horvát tengeri C vizsga története

Szponzorált tartalom

horvát tengeri C vizsga

horvát tengeri C vizsga

Családunk egyik barátja szenvedélyesen rajong a hajókért. Évek óta álmodott róla, hogy saját hajót vezethessen a családjával és barátokkal, amit eddig is megtehetett, azonban kapitányra mindig szükség volt. Mivel a hajózás mindig is vonzotta, úgy érezte, itt az ideje, hogy elkezdjen felkészülni hogy megszerezhesse a hajós jogosítványt.

Az ő életében mindig is fontos szerepet játszottak a vizek és a hajók, volt honnan eredjen a szenvedély. Már kiskorában is a szülei hajóján töltötte a nyarakat, és minden alkalommal, amikor a tengeren jártak, megtapasztalhatta a hajózás örömeit és kihívásait. Most, hogy saját családja van, még inkább vágyott arra, hogy saját hajóval fedezze fel a tengereket és a partokat.

Az első lépés azonban az, hogy megszerezze a megfelelő hajós jogosítványt. A horvát tengeri C vizsga letételére kellett felkészülnie, melyhez tanfolyamot a Fox Yachting kínálta lehetőségek között talált. A terve az, hogy Horvátország partjait és szigeteit fedezze fel családjával, ám ehhez előbb még le kellett tennie az említett vizsgát.

Elkezdett intenzíven tanulni a hajózás elméleti és gyakorlati alapjait, mindent a navigációról, a tengeri szabályokról, a meteorológiáról és a hajózási biztonságról.  Nagyon belehúzott, mert a kurzus mellett még otthon is sokat tanult, hogy teljes körű tudással rendelkezhessen a vizsgára.

A horvát tengeri C vizsga követelményeinek való megfelelés érdekében szükség van a gyakorlati készségek folyamatos fejlesztésére is. Az éjszakai hajózás és a vészhelyzeti protokollok gyakorlása is fontos része a felkészülésnek, mert előfordulhat, hogy a való életben nem mindig a legideálisabb körülmények között kell majd hajóznia, ezért minden lehetőséget megragadott, hogy felkészüljön a váratlan helyzetekre is.

Az életének egy része a vizsgafelkészülés lett, de számára ez inkább szenvedélyes kihívás volt, mint teher. Ahogy a vizsgaidőpont közeledett, egyre izgatottabb és magabiztosabb lett.

Aztán eljött a tanfolyam kezdete, aminek helyszíne nem más volt, mint Horvátország. 4 napos tanfolyam előzte meg a vizsgát, ahol később sikeresen teljesítette mind az elméleti, mind a gyakorlati részt a horvát tengeri C hajós vizsga során.

Örömmel vette át a jogosítványt, és már alig várja, hogy saját hajójával hódolhasson szenvedélyének, és felfedezhesse Horvátország lenyűgöző vízi világát a családjával és persze velünk, barátokkal!