A napelem cégeknek a biztos pont lehet!

Kiemelt

napelem cégeknek

napelem cégeknek

Akárhányszor arról van szó, hogy érdemes-e napelemmel felszerelni a házat, megoszlanak a vélemények. Ennek oka többnyire az, hogy a visszatáplálást korlátozták, illetve hogy kinek mennyire kedveznek például a támogatási lehetőségek. Egy biztos, van olyan kör, akinek biztosan érdemes lenne komolyan elgondolkodni a napelemen!

Nem kérdés ugyanis, hogy a legtöbb esetben a napelem megéri a cégeknek, hiszen a vállalkozások sokaságának lenne könnyítés, ha a munkához felhasznált áramot meg tudnák termelni maguknak. Nem is feltétlenül kell az egész fogyasztást lefednie a rendszernek, mert a napelemmel akkor is előnyben vagyunk, ha az áramfogyasztás legalább egy részét kiválthatjuk.

A konkrét tevékenység részletkérdés, de gondoljunk bele, hogy van egy üzlet, ahol nagy teljesítményű gépekkel dolgoznak nappali munkarendben. Az ő esetükben a gépek üzemeltetését akár teljes egészében ki lehet váltani azzal, hogy napelemből biztosítják az áramot. Ez akkor főleg előnyös, ha helyben azonnal történik a megtermelt energia felhasználása, mert akkor gyakorlatilag a visszatáplálás sem okozhat gondot, mivel jelenleg még mindig megkötések vonatkoznak a hálózatra visszatáplálásra. Egy kattintás ide a folytatáshoz….