Császármorzsa a Receptneked oldalán

Szponzorált tartalom

Császármorzsa

Emlékszik még arra, hogy kiskorában mennyire szeretett császármorzsát falatozni? Szeretné újra átélni ennek a varázsát? Akkor látogasson el a Receptneked oldalára, ahol számtalan ötletet találhat!

Mivel mindenki egy kicsit másféle módon készíti el, ezért lesz alkalma a válogatásra. A boltban vásároljon búzadarát, lisztet, tojást, tejet, cukrot, sót és olajt. Mindenképpen legyen otthon lekvár is, az ízesítés érdekében. A Receptneked weboldala szerint érdemes porcukorral is meghinteni az elkészült császármorzsát.

A búzadarát össze kell keverni a liszttel, a cukorral és a sóval, majd a masszát meglocsolni tejjel és kb. 60 percig hagyni állni. Ezt követően bele kell rakni a tojás sárgákat, a fehérjéből pedig habot készíteni, majd belekeverni a masszába. A fazékban hevítse fel az olajt, majd tegye rá a hozzávalókat.

Várja meg, amíg szétmorzsolódik a császármorzsa, de kevergesse gyakran, nehogy leégjen! A Receptneked szerint akkor a legfinomabb, ha az elfogyasztása még frissen, melegében megtörténik.