RSS Feed

A krémlikőr neve a sűrűségre utal

Krémlikőr

A különféle likőröket azok kedvelik igazán, akik sohasem voltak oda az erős ízzel rendelkező szeszes italokért, mint például a pálinkáért, whiskey-ért vagy épp a ginért. Ez persze nem azt jelenti, hogy akik a felsorolt nedűket kedvelik, nemet tudnak mondani egy krémlikőr italnak. A legkorábbi ilyen jellegű finomságok az élvezeti szeszfogyasztás hajnalán, a 14. században jelentek meg.

Ekkor különböző fűszerekkel, gyógynövényekkel ízesítettek ezeket. Kevesen tudják, de például az ekkor is igen kedvelt krémlikőr neve nem az alapanyagra, hanem a sűrűségre utal. Ezek minimum 250 gramm cukrot kell tartalmazzanak. Időnként azonban ennél is többel rendelkezhetnek. Erre példa, hogy a crème de cassis 400 gramm cukrot tartalmaz literenként.

Ezáltal ez a krémlikőr olajosan sűrű. Ez a szeretett nedű sok változattal rendelkezik, ugyanis vannak gyümölcs- és növényi likőrök, mint például a fekete ribizli, babán, menta, kakaó vagy épp az ibolyavirág ital. A krémlikőr Magyarországon is igen népszerűnek mondható és szívesen fogyasztott ital ünnepségekkor, rendezvényeken.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás